حسين هاتفي فارمد در ادامه گفت: ما امروز وارث بيش از 250 رشته صنايعدستي در کشور هستيم و حدود 400 مرکز آموزشي در استانها در سازمان ميراث فرهنگي، براي حفظ و آموزش اين هنرها فعال هستند.
وي با اشاره به اينکه در سال گذشته 96 هزار نفر در حوزه صنايعدستي و هنرهاي سنتي توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آموزش ديدهاند افزود: آنچه که ما در کشور آموزش ميدهيم بايد منجر به اشتغال شوند و خروجي آن بتواند به ارتقا کيفيت صنايع دستي کمک کند که متأسفانه هنوز به اين مطلوب نرسيدهايم.
هاتفي اظهار کرد: اولين گامي که در راستاي توسعه آموزش صنايع دستي ميتواند به ما کمک کند واگذاري اين مراکز اموزشي به بخش خصوصي و استفاده از توان آموزشي اين بخش در توسعه آموزش صنايعدستي است.
وي در ادامه تصريح کرد: در حال حاضر 12 استان مراکز آموزشي خود را به بخش خصوصي واگذار کردهاند و برخي از استانها نيز 50 درصد امکانات خود را به بخش خصوصي واگذار کردهاند و اميدواريم در پايان سال جاري به نقطه مطلوبي از نظر واگذاري مراکز آموزش صنايعدستي به بخش خصوصي برسيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي تأکيد کرد: در کنار واگذاري مراکز آموزشي موجود به بخش خصوصي لازم است استفاده از راهکارها و تکنولوژي جديد را سرلوحه کار خود قرار دهيم و از اين امکانات استفاده کنيم.
هاتفي ياد آور شد: لازمه دسترسي و توسعه آموزش الکترونيک در حوزه سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در تمامي استانها و مراکز آموزشي دسترسي به اينترنت پرسرعت است که متأسفانه در اين زمينه نيز با محدوديت مواجهه هستيم.
هاتفي گفت: در حال حاضر در اکثر استانها سايتهاي صنايعدستي فعال هستند و به صورت آن لاين آموزش دارند که البته قابل مقايسه با ديگر کشورهاي جهان نيست.
هاتفي با بيان اينکه در بخش آموزش الکترونيک در حوزه صنايعدستي بازيهاي رايانهاي خيلي ميتواند مؤثر باشد تصريح کرد: از طريق استفاده از بازيهاي رايانهاي ميتوانيم کودکان را با صنايعدستي کشور آشنا کرده و انگيزه آموزش را در آنها ايجاد کنيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي سازمان افزود: آموزش مجازي در حوزه صنايعدستي ميتواند بسياري از مشکلات استادان و فراگيران را از نظر زمان و مکان برطرف کند.
وي افزود: در تهران تعداد زيادي اشيا نفيس صنايعدستي داريم که امکان نمايش آنها به صورت همزمان وجود ندارد اما استفاده از فناوري الکترونيک ميتواند در نمايش مجازي آنها تأثير بسزايي داشته باشد.
هاتفي در خاتمه افزود: ايجاد فضاهاي جديد آموزشي توسط بخش خصوصي از جمله فعاليتهاي سازمان است که فارغالتحصيلان اين مراکز ميتوانند به شرکتهايي که در بخش it برنامهريزي ميکنند کمک موثري کنند./115
انتهای پیام/